„Tai stiprus signalas Ukrainai, rodantis, kad mes jos nepaliekame“, kai tarptautinis dėmesys sutelktas į karą tarp Izraelio ir „Hamas“, televizijos kanalui ARD sakė Borisas Pistoriusas.

Ukraina nuolat reikalauja didesnės karinės pagalbos iš savo Vakarų sąjungininkių, tačiau per šiais metais pradėtą kontrpuolimą nepavyko išstumti šalies pietuose ir rytuose įsitvirtinusių Rusijos pajėgų.

Padidintos lėšos yra atsakas į šių metų patirtį, „kuri parodė, kad suplanuotos sumos greitai baigėsi“, sakė B. Pistoriusas.

Kanclerio Olafo Scholzo koalicinė vyriausybė pasiekė susitarimą padvigubinti pradinį pagalbos paketą, kurį daugiausia sudaro karinė įranga, ir šį sprendimą balsavimu oficialiai turi patvirtinti įstatymų leidėjai.

Nuo tada, kai Rusija praėjusių metų vasario mėnesį pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, Vokietija buvo viena pagrindinių Ukrainos rėmėjų, suteikusi 22 mlrd. eurų humanitarinės, finansinės ir karinės paramos.

Tačiau ji vis dar priešinasi ilgojo nuotolio raketų „Taurus“, kurių prašo Kyjivas, tiekimui, baimindamasi, kad jos bus naudojamos Rusijos teritorijai atakuoti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją