Kaip rašo naujienų agentūra „Ukrinform“, tokius duomenis pateikė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas. Pasak jo, be raketų šalyje prieš atitinkamus taikinius taip pat panaudoti penki dronai.

„Kariaujame prieš šalį, kuri už mūsų didesnė 28 kartus, kurioje gyvena keturis kartus daugiau žmonių ir kurios karinis potencialas, palyginti su mūsų, yra kur kas didesnis. Kariaujame ant žemės, jūroje, kibernetinėje erdvėje ir t.t. Kariaujame ne aštuonis mėnesius, o aštuonis metus ir aštuonis mėnesius. Visa tai paliudija mūsų pasipriešinimą, mūsų drąsą ginti tai, kas priklauso mums ir mūsų tvirtą norą laimėti“, – sakoma „Telegram“ paskelbtame V. Zalužno pranešime.

„Ar kitos šalys sugebėtų atlaikyti tokį spaudimą? Nes šiandien (spalio 31 d.) priešas prieš civilinius taikinius Ukrainoje panaudojo 55 sparnuotąsias raketas „Kh-101“, vieną valdomąją raketą „Kh-59“, 22 priešlėktuvines raketas „S-300“, keturis dronus „Shahed-136“ ir vieną bepilotę skraidyklę „Lancet-3“, – pareiškė V. Zalužnas.

Jis pridūrė, kad iškovoti pergalę bus sunku, tačiau Ukraina tikrai laimės.

Prieš tai skaičiuota, kad pirmadienį į Ukrainą buvo paleista apie 50 raketų. Daugelis jų buvo numuštos. Tačiau nukritusios vėl pridarė daug žalos vietinei energetikos infrastruktūrai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės