Pietų Korėjos prezidento vizitas surengtas abiejų šalių santykiams klestint, Lenkija tapo svarbiausia Pietų Korėjos gynybos įrangos pirkėja.

Per spaudos konferenciją po susitikimo su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda Yoon Suk-Yeolas sakė, kad pernai Lenkijos ir Pietų Korėjos prekyba siekė 9 mlrd. JAV dolerių – „daugiausia istorijoje“. Jis pridūrė, kad abi šalys daugelį metų bendradarbiavo tiek ekonomikos, tiek saugumo srityse, tačiau dabar bendradarbiavimo sritys apima branduolinę energetiką, gynybos ir infrastruktūros sektorius.

„Lenkija tapo svarbiausia Pietų Korėjos investicijų partnere“, – sakė Yoon Suk-Yeolas. Jis taip pat sakė su A. Duda aptaręs tolesnę Pietų Korėjos ir Lenkijos strateginių santykių plėtrą. „Parengėme susitarimą dėl glaudaus bendradarbiavimo atominių elektrinių statybos sektoriuje, jo tikslas – garantuoti Lenkijos energetinį saugumą“, – žurnalistams sakė Pietų Korėjos prezidentas.

Jis taip pat paminėjo neseniai tarp šalių sudarytą ginklų pirkimo sutartį ir sakė, kad „gamyba ir pristatymas buvo sėkmingi“.

Abu prezidentai sutiko, „kad Korėja ir Lenkija yra idealios partnerės atkuriant Ukrainą“. „Susitarimas, kurį šiandien pasirašėme šiuo klausimu, bus bendrų veiksmų pagrindas“, – pridūrė Yoon Suk-Yeolas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją