„Kartu jie praktiškai įtvirtins vadinamąjį „5015-ąjį veiklos planą“, kurio tikslas - neutralizuoti Šiaurės Korėjos masinio naikinimo ginklus ir pasirengti prevenciniam puolimui atakos iš Šiaurės Korėjos atveju“, - pabrėžia Korėjos ministerija.

Tikimasi, kad manevruose dalyvaus ir JAV branduolinis lėktuvnešis „John C. Stennis“. Be to, į Pietų Korėjos uostą Busaną dar vasario 16 d. įplaukė branduoline energija varomas JAV „Virginia“ tipo povandeninis laivas „North Carolina“.

Anksčiau Šiaurės Korėja įspėjo, kad JAV ir Pietų Korėjos sprendimas surengti didžiausias per visą istoriją karines pratybas yra „pavojingas ir provokuojamojo pobūdžio“.

Savo ruožtu kovo 5 d. naujienų agentūros KCNA paskelbtame pranešime teigiama, kad Vašingtonas ir Seulas neslepia - šių pratimų metu norima atidirbti "raketų ir branduolinio ginklo neutralizavimo" ir "dabartinės Šiaurės Korėjos teisinės-socialinės sistemos nuvertimo" scenarijų. Ataskaitoje pabrėžiama, kad „Key Resolve“ bei „Foal Eagle“ ketinama surengti nepaisant pakartotinių Pchenjano įspėjimų apie neprognozuojamas tokių provokuojančių karinių veiksmų pasekmes“.

Šiaurės Korėja tvirtina, kad kovo 7 d. prasidėsiančiais manevrais siekiama atidirbti galimą karinę invaziją į jos teritoriją, ir ragina juos atšaukti. Seulas teigia, kad jie „taps atsakymu į Pchenjano atliktus branduolinius bandymus ir ilgojo nuotolio raketų paleidimą“.