44 mln. rinkėjų turinčioje šalyje rinkimai yra nedarbo diena. Balsavimo apylinkės duris atvėrė 6 val. vietos (antradienį 23 val. Lietuvos) laiku ir veiks iki 18 val. (trečiadienio 11 valandos).

Papildomai 1,5 val. bus skirta balsuoti rinkėjams, kuriems yra testu patvirtinta koronaviruso infekcija.

Rekordiškai aktyvus išankstinis balsavimas rodo, kad savo valią ketina pareikšti didelė dalis rinkėjų. Rinkimų kampaniją temdė drabstymasis purvais tarp valdančiosios Demokratų partijos kandidato Lee Jae-myungo ir opozicinės Liaudies galios partijos atstovo Yoon Suk-yeolo.

Pirmieji rinkėjai į balsavimo apylinkes rinkosi dar neprašvitus ir laukė eilėse, dėvėdami kaukes.

Pietų Korėjoje pastaruoju metu siaučia koronaviruso omikron varianto banga. Daugumą šio mėnesio dienų per parą būdavo registruojama daugiau kaip 200 tūkst. naujų COVID-19 atvejų.

Daugiau kaip milijonas žmonių šiuo metu laikosi izoliacijos namuose, kai jiems testais buvo patvirtinta infekcija, nurodo medicinos tarnybos. Praeitą mėnesį rinkimų įstatymas buvo pakeistas, siekiant sudaryti sąlygas šiems piliečiams pareikšti savo valią.

Per dvi dienas praeitą savaitę vykusį išankstinį balsavimą savo balsą atidavė rekordiškai daug – 37 proc. – rinkėjų. Šis skaičius yra didžiausias nuo išankstinio balsavimo įvedimo 2013 metais.

Apklausos rodo, kad rinkėjams didžiausią nerimą kelia staigiai brangstantys būstai sostinėje Seule, didėjanti ekonominė nelygybė ir išliekantis nemenkas jaunimo nedarbas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją