Ministerija suabejojo šalies pareiškimais apie raketos nuskrietą atstumą ir manevringumą ir nurodė priėjusi prie išvados, kad Pchenjanas dar neturi hipergarsinių raketų technologijų.

Šiaurės Korėja kiek anksčiau pranešė, kad antrą kartą per du mėnesius sėkmingai išbandė hipergarsinę raketą. Šalis teigė, kad trečiadienį paleista raketa atliko nukrypimo į šoną manevrą ir pasiekė Japonijos jūroje buvusį taikinį, kuris buvo per 700 km nutolęs nuo raketos paleidimo vietos.

Tačiau Pietų Korėjos atliktoje analizėje daroma išvada, kad raketos nuskrietas atstumas buvo trumpesnis, ir ji pakilo į 50 km aukštį.

Bandymo metu nepadaryta jokios pažangos, lyginant su pirmuoju bandymu rugsėjį, teigė Pietų Korėjos gynybos ministerija.

Vienas ministerijos pareigūnas nurodė naujienų agentūrai „Yonhap“, kad tai galėjo būti „standartinė balistinė raketa“, kaip iš pradžių manė Pietų Korėja ir Japonija. Tačiau rugsėjį išbandytas ginklas esą jau turėjo hipergarsinės sklandančios raketos savybių.

Jungtinių Tautų (JT) rezoliucijos draudžia Šiaurės Korėjai išbandyti raketas, galinčias nešti branduolines galvutes. Hipergarsinės raketos pasižymi šia savybe.

Anot naujienų agentūros dpa, pirmadienį Niujorke numatomas JT Saugumo Tarybos posėdis, kuriame, be kita ko, bus aptariamas naujausias Pchenjano raketos bandymas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją