Šiaurės Korėja rengiasi trečią kartą paleisti šnipinėjimo palydovą, šiemet jai nepavyko tai padaryti jau du kartus .

Anksčiau šį mėnesį Seulas pranešė, kad Pchenjanas yra paskutinėje pasirengimo trečiajam bandymui stadijoje. Pietų Korėjos gynybos ministras Shin Won-sikas sekmadienį sakė, kad paleidimas gali įvykti jau šią savaitę. „Mes griežtai įspėjame Šiaurės Korėją (...) nedelsiant sustabdyti vykstantį pasirengimą paleisti karinį šnipinėjimo palydovą“, – sakė Jungtinio štabo vadų vyriausiasis operacijų vadovas Kang Ho-pilas. „Jei Šiaurės Korėja nepaisys mūsų įspėjimo ir paleis karinį žvalgybos palydovą, mūsų kariuomenė imsis būtinų priemonių, kad garantuotų žmonių gyvybes ir saugumą“, – pridūrė jis.

Po nesėkmingo antrojo bandymo rugpjūtį Pchenjanas pareiškė, kad spalį atliks trečiąjį paleidimą, tačiau jis taip ir neįvyko.

Pietų Korėja tvirtina, kad Pchenjanas teikia Maskvai ginklus mainais už Rusijos kosmoso technologijas.

Šiais metais Šiaurės Korėja atliko rekordinį skaičių ginklų bandymų, nekreipdama dėmesio į JAV, Pietų Korėjos ir jų sąjungininkių įspėjimus. Praėjusią savaitę ji paskelbė sėkmingai atlikusi „naujo tipo“ kietojo kuro variklių, skirtų draudžiamoms vidutinio nuotolio balistinėms raketoms, antžeminius bandymus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją