„Tai, ką dabar tenka stebėti, yra konfrontacija, veikiausiai susijusi su mėginimais užgniaužti Rusijos suverenumą – nutildyti nepriklausomą jos balsą. Tai mėginimai užgniaužti augančias Rusijos galimybes ir gebėjimą kreiptis į pasaulinę bendruomenę, [mėginimai] nuslopinti augantį potencialą, be kita ko, ir technologinį – ryškėjantį informacinių technologijų srityje, [mėginimai] neleisti prabilti siekiant paneigti visas apie mūsų šalį skelbiamas melagingas naujienas“, – pareiškė D. Peskovas.

„Jie nepatenkinti, todėl stengiasi mus nuslopinti. Mes į tai reaguojame“, – pridūrė Rusijos prezidento atstovas spaudai.

D. Peskovas taip pat užsiminė, kad kai kurios Rusijoje dirbančios užsienio žiniasklaidos kanalų tarnybos yra angažuotos, bet ir toliau netrukdomos funkcionuoja, nes niekas nesudaro joms kliūčių.

V. Putino atstovas spaudai atkreipė dėmesį, kad užsienio agentų veiklą apibrėžiantis įstatymas nenumato jokių priemonių, kurių būtų galima imtis siekianti sutrikdyti žurnalistų iš užsienio darbą.

D. Peskovas patikino, kad užsienio šalių žurnalistams, norintiems apsilankyti gruodžio 14 d. įvyksiančioje V. Putino spaudos konferencijoje, nebus taikoma absoliučiai jokių apribojimų.

Vykdant gruodžio 5 d. Rusijos teisingumo ministerijos priimtą sprendimą, užsienio šalių agentų sąrašas buvo papildytas devyniais žiniasklaidos kanalais, tarp kurių – Laisvosios Europos radijo ir „Amerikos balso“ Rusijos tarnybos.

Taip pat buvo pranešta, kad visiems užsienio valstybių agentams prilygstančių leidinių atstovams bus atkirstas kelias į Rusijos Federacijos Valstybės Dūmą.