„Visi išpuoliai, kuriuos prieš Maidaną surengė teisėsaugos institucijos, nebuvo sėkmingi. Todėl, sulaukę Ukrainos Saugumo tarnybos vadovo Jakimenkos kvietimo iš Rusijos atvyko eilė Federalinės saugumo tarnybos (FST) konsultantų, kurie specializuojasi protesto mitingų ir demonstracijų išvaikyme. Parengtas scenarijus, kaip neutralizuoti Maidaną“, - gruodžio 12 dieną nacionalinio pasipriešinimo štabe surengtoje spaudos konferencijoje sakė G. Moskalis, perduoda „Interfax-Ukraina“.

G. Moskalis pasakoja jaučiantis naujas specialias dujas, kurios talpinamos į aerozolinius balionus, o valdžios pasamdyti provokatoriai purkš šias dujas Maidano, Profsąjungų namų ir Kijevo miesto administracijos teritorijoje, tose vietose, kur yra mitinguojantieji.

„Šios dujos sukelia bendrą organizmo negalavimą ir žmogus po to negalės aktyviai priešintis, jis bus fiziškai paralyžiuotas. Visa tai medikai vėliau „nurašys“ kvėpavimo ligoms, gripui ir kitiems panašiems dalykams“, - pažymėjo jis.

O štai Ukrainos saugumo tarnyboje deputato G. Moskalio pareiškimus apie mitingų demonstrantams išvaikyti pakviestus Rusijos FST konsultantus vadina provokacija.

„Tokių provokacinių pareiškimų tikslas, mūsų manymu, yra tik vienas – tolimesnis įtampos visuomenėje stiprinimas“, - pareiškė Ukrainos saugumo tarnybos spaudos centras.

Anksčiau buvo pranešta, kad JAV gynybos ministras Chuckas Hagelis, kalbėdamas telefonu su savo kolega Ukrainoje Pavlu Lebedevu, įspėjo Ukrainos valdžią nenaudoti „bet kokios formos“ karinės jėgos prieš šalies demonstrantus.

Ukrainos gynybos ministras P. Lebedevas pareiškė, kad kai kuriose žiniasklaidos priemonėse pasirodžiusi informacija apie tai, jos Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali panaudoti tokius metodus prieš demonstrantus – besąlygiška provokacija.

Penktadienio rytą po ramios nakties protestuotojai Maidane atstatė barikadas ir ruošėsi tolimesniems mitingams:

Tiesioginę transliaciją iš Kijevo stebėkite čia: