„Tikiuosi, kad jūsų, kaip valstybės vadovo, darbas ir toliau prisidės prie strateginės partnerystės, kuri egzistuoja tarp mūsų šalių, stiprinimo“, – sakoma V. Putino telegramoje A. Vučičiui, sakoma Kremliaus pareiškime. „Tai neabejotinai atitinka broliškų Rusijos ir Serbijos tautų interesus“.

Kremlius gyrė Serbijos lyderio „įtikinamą“ pergalę ir pridūrė, kad V. Putinas sveikina „nepriklausomą“ jo užsienio politiką.

69 metų Rusijos lyderis vis labiau izoliuojamas tarptautiniu mastu, kai vasario 24 d. pasiuntė karius į provakarietišką Ukrainą. A. Vučičius buvo vienas iš nedaugelio jo sąjungininkų Europoje. Jis rūpestingai valdė Serbijos atsaką į Rusijos karinę kampaniją Ukrainoje, oficialiai pasmerkdamas Rusiją Jungtinėse Tautose, tačiau nepaskelbdamas sankcijų Maskvai namuose, kur daugelis serbų palankiai vertina Kremlių.

A. Vučičius paskelbė triuškinamą pergalę per sekmadienį vykusius visuotinius rinkimus, atvėrusius kelią dar vienai jo prezidento kadencijai ir pratęsusius dešimtmetį trunkantį jo valdymą Balkanų šalyje.

V. Putinas pirmadienį pasveikino ir Vengrijos ministrą pirmininką Viktorą Orbaną su pergale rinkimuose, jo partijai užsitikrinus ketvirtą kadenciją valdžioje, ir išreiškė viltį toliau plėtoti ryšius, pranešė Kremlius.

„Rusijos valstybės vadovas išreiškė įsitikinimą, kad, nepaisant sudėtingos tarptautinės padėties, tolesnis dvišalių partnerystės ryšių plėtojimas visiškai atitinka Rusijos ir Vengrijos tautų interesus“, – sakoma Kremliaus pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją