Truputį anksčiau Irako sukilėliai iš granatsvaidžio pramušė šarvuotą automobilį, kuris užsidegė prie įvažiavimo į žaliąją zoną. Iš pradžių minėta, jog žuvo visi keturi automobilyje buvę privačios apsaugos firmos darbuotojai.

Vėliau buvo patikslinta, kad žuvo du žmonės, vienas sužeistas. Taip pat žinoma, jog jie britai.

Visais keturiais ratais varomas šarvuotas automobilis buvo pašautas prie įvažiavimo į žaliąją zoną, kurioje yra JAV vadovaujamos koalicijos administracijos būstinė.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Džekas Stro (Jack Straw), dalyvaujantis ES užsienio reikalų ministrų posėdyje Briuselyje, sakė žurnalistams, kad Bagdade žuvo du britai, trečias - sužeistas.

"Šios mirtys sukrečiančios, matome, kokiame pavojuje yra britai ir kiti civiliai, atvykę padėti irakiečiams atkurti ir atstatyti šalį", - kalbėjo ministras.

Saugumo tarnyba Irako sostinėje teigė, kad susprogdintas automobilis priklausė privačiai apsaugos bendrovei ir kad į jį pataikė granatsvaidžio raketa.

Į sprogimo vietą tuoj atvyko JAV kariai, Irako policija ir ugniagesiai. Degantį automobilį buvo mėginta užgesinti vandeniu, todėl kilo garų ir dūmų debesys.

Anot kareivių, nuo sprogimo automobilis šoktelėjo į orą. Paprastai judrus kelias, palei kurį išsidėsčiusios parduotuvės, uždarytas. Kelias veda į žaliąją zoną ir užsienio reikalų ministeriją.

Praėjusią savaitę prie kito įvažiavimo į šią zoną automobilyje susisprogdino savižudis - žuvo keli irakiečiai, vienas jų - JAV skirtosios Irako valdančiosios tarybos pirmininkas.