Kaip informuoja newsru.com, susidūrė penki automobiliai. Pirminiais duomenimis, avarija įvyko, susidūrus mikroautobusui „Chevrolet“ su „Mercedes“ markės automobiliu. Po smūgio automobiliai apsisuko, mikroautobusas užsidegė, jame žuvo du žmonės.

Į susidūrusius automobilius rėžėsi dar trys užsienietiškų markių automobiliai.

Naujienų agentūros „Interfax“ duomenimis, ketvirtadienį vakare visureigis „Mercedes GL“ važiavo Kutuzovo prospektu ir dėl kol kas nenustatytų priežasčių užvažiavo ant betoninių užtvarų, skiriančių eismo juostas, paskui išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su automobiliais „Chery“, „Chevrolet“ ir „Mini Cooper“.

Po avarijos mikroautobusas „Chevrolet Express“ užsidegė ir visiškai sudegė. Automobilyje rastas vieno žuvusiojo kūnas, šalia automobilio – stipriai apdegę „Chevrolet“ keleivio palaikai.

Avarijoje žuvo Dagestano vyriausybės pirmininko pavaduotojas G. Machačiovas. Atvykę gelbėtojai ištraukė jį ir kitus nukentėjusiuosius iš „Mercedes“ markės automobilio, tačiau nepaisant medikų pastangų, valdininkas mirė greitosios pagalbos automobilyje.

Vienas asmuo socialiniame tinklalapyje „Twitter“ įkėlė sumaitoto automobilio nuotrauką ir parašė: „Dėl avarijos kaltas Dagestano vicepremjeras. Jis žuvo. Štai jo automobilis.“ Jis taip pat rašo, kad avarijos auka tapo G. Machačiovo žmona, o jo duktė gyva.

Tačiau „Interfax“, remdamasis šaltiniu Maskvos medicinos bendruomenėje, pranešė, kad Dagestano vicepremjero žmona gyva ir yra reanimacijoje. Šaltinio duomenimis, moterį ir tris jos vaikus paguldė į viena Maskvos ligoninių. Iš viso nukentėjo penki žmonės.

Eismas Kutuzovo prospekte sutriko į abi puses. Įvykio vietoje darbavosi policininkai ir medikai.

G. Machačiovo kūną penktadienį planuoja išgabenti į Dagestaną laidotuvėms, informuoja ITAR-TASS.

„Šiuo metu tariamasi su viena Rusijos aviabendrovių dėl užsakomojo lėktuvo skrydžio į Dagestaną, kad būtų galima nugabenti G. Machačiovo kūną laidotuvėms“, – papasakojo šaltinis.

Dėl autoavarijos iškelta baudžiamoji byla pagal BK 264 str. 5 d.