Maulvi Naziras Waziras, dar žinomas kaip mula Naziras, buvo sužeistas per išpuolį pagrindinėje Vanos turgavietėje, Pietų Vaziristane. Kas organizavo šį išpuolį ir kokius sužeidimus patyrė M.Naziras Waziras, kol kas nežinoma.

Per sprogimą buvo smarkiai apgadintas M.Naziro Waziro automobilis, žuvo šeši žmonės ir dar 12 buvo sužeisti, sakė talibų vado atstovas Maulana Amiras Nawazas.

"Naziras yra labai svarbus vadas, jis turi savo genties palaikymą", - naujienų agentūrai "Reuters" sakė Islamabade įsikūrusio FATA tyrimų centro vadovas Mansuras Khanas Mahsudas.

Federalinės valdžios administruojamose genčių teritorijose (FATA) didžiąją gyventojų dalį sudaro puštunų gentys, dalis kurių dešimtmečius rėmė kovotojus kaimyniniame Afganistane ir teikė jiems prieglobstį.

Su "al Qaeda" siejamas M.Naziras Vaziras yra laikomas Afganistano Talibano sąjungininku. 2007 metais jis pasirašė taikos susitarimą su Pakistano vyriausybe. Anksčiau jo vadovaujama grupuotė kovojo dėl valdžios su kitomis talibų kovotojų grupuotėmis.