Pirmadienio popietę į plastinės chirurgijos kliniką, kur buvo operuojamas Jesusas Martinas pravarde „Kalimba“, įsiveržė ginkluoti užpuolikai. Jie nužudė nusikaltėlių vadeivą ir dar tris žmones, pranešė Pueblos prokurorai.

Pareigūnai J. Martino ieškojo už galimą vadovavimą nusikalstamam susivienijimui, kuris nelegaliai vagia iš naftotiekių benziną ir dyzeliną. Šis verslas, rizikingas bet pelningas, tapo antru iš populiariausių Meksikos organizuoto nusikalstamumo grupuočių užsiėmimu po narkotikų platinimo.

„Jis bandė pasikeisti savo tapatybę ištisa virtine plastinės chirurgijos procedūrų, norėdamas pakeisti savo veidą ir panaikinti savo pirštų antspaudus, kad nebūtų atpažintas“, – sakoma prokurorų pranešime.

„Susiję medikai taip pat tiriami“, – priduriama jame.

Pirmadienį Puebloje liejosi kraujas: buvo nužudyta net 12 žmonių; tyrėjai sako, kad sąskaitas ten suvedinėjo konkuruojantys J. Martino grupuotės nariai.

Penki asmenys buvo nužudyti Tlaltenango kaime esančioje fermoje. Pareigūnai rado ten vamzdžių, vožtuvų ir pompų, naudojamų nelegaliam kuro nuleidimui, ir tris vogtus automobilius.

Dar trys aukos veikiausiai buvo atsitiktiniai žmonės, papuolę į susišaudymą, sakė tyrėjai.

Prokurorai tvirtina, kad J. Martino nužudymą veikiausiai užsakė kitas nusikaltėlių vadeiva pravarde „Irvingas“. Teigiama, kad toje gaujoje jo statusas buvo toks pat kaip ir „Kalimbos“.

Puebloje klesti degalus vagiančios gaujos; valstybinės naftos kompanijos „Pemex“ skaičiavimais, nuo 2010-ųjų jos jau padarė 2,4 mlrd. dolerių (2 mlrd. eurų) žalą.