Toks įspūdis susidaro peržiūrėjus rugpjūčio 12 d. paviešintą vaizdo įrašą, kuriuo aktyviai dalinasi socialinių tinklų vartotojai.

Šiame vaizdo įraše užfiksuota, kaip dviejų šalių atstovų spaudos konferencijoje S. Lavrovas tuo metu, kai kalbėjo jo kolega iš Saudo Arabijos, trina kaktą ir šnibžda sau po nosimi: „Debilai, b**t“.

Ši frazė buvo ištarta tyliai, nes mikrofonas buvo išjungtas, tačiau ją galima išgirsti vaizdo įraše.

Jau po Adelio al Jubeiro kalbos S. Lavrovas vėl norėjo pasisakyti, tačiau jo dėmesys nukrypo kažkur kitur. Jis į kažką kreipėsi ir paklausė: „Ar mes jums netrukdome?“.

Tiesa, kaip rašo zn.ua, neaišku, ką savo keiksmais tiksliai turėjo omenyje S. Lavrovas.

Rugpjūčio 11 d. vykusiame susitikime jie su Adeliu al Jubeiru aptarė situaciją Sirijoje ir šios šalies prezidento Basharą al Assado, kurį remia Rusija, ateitį.

Vis dėlto Saudo Arabija pasisako už Basharo al Assado nuvertimą, nes jau ketverius metus šioje šalyje vyksta pilietinis karas. Tenka pripažinti, kad šiame susitikime Rusijos ir Saudo Arabijos atstovams nepavyko įveikti nesutarimų dėl Sirijos ateities.

„Pagrindinė „Islamo valstybės“ atsiradimo priežastis – Basharo al Assado veiksmai“, – pareiškė Adelis al Jubeiras.

S. Lavrovas savo ruožtu tvirtina, kad visus klausimus turi spręsti patys Sirijos gyventojai, šios šalies valdžia ir opozicija.

Vos tik vaizdo įrašas ėmė plisti, netruko savo komentarą pateikti ir Rusijos užsienio reikalų ministerija.

„Buvau šioje spaudos konferencijoje, nieko tokio neišgirdau. Negaliu komentuoti to, ko negirdėjau. Nusikosėjo žmogus, aš nežinau. Nieko negirdėjau, o dėl to, kas vyko fone ar dar kaip nors paraleliai, komentarų neturiu“, – patikino Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.