Per antradienį priešaušriu suduotą smūgį buvo padaryta reikšmingos žalos, užsidegė daug konteinerių.

„Žuvo du vienos režimą remiančios sukarintos grupuotės nariai, – nurodė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR). – Jie patyrė sunkių sužeidimų ir nuo jų mirė.“

Pranešime priduriama, kad sužeistieji mirė trečiadienį, vienoje Latakijos ligoninių.

Tai buvo antras Izraelio smūgis šiam svarbiam krovinių uostui nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011 metais.

Per antradienio smūgį taip pat buvo sužeisti kiti trys kovotojai.

Sirijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad sunaikintuose konteineriuose buvo „automobilinės alyvos ir atsarginių dalių automobiliams bei kitoms transporto priemonėms“.

Tačiau SOHR nurodė, kad tai buvo „ginklų ir šaudmenų“ krovinys.

Nuo konflikto pradžios Izraelis nuolat rengia aviacijos smūgius Sirijoje, dažniausiai taikydamasis į vyriausybines pajėgas, su jomis susijusias Irano remiamas pajėgas ir „Hizbollah“ kovotojus.

Šiemet Izraelis Sirijoje sudavė beveik 30 karinių smūgių. SOHR duomenimis, per juos žuvo 130 žmonių: penki civiliai ir 125 vyriausybei lojalūs kovotojai.

Izraeliečių kariškiai sako, kad šie smūgiai yra būtina priemonė siekiant neleisti Izraelio nesutaikomam priešininkui Iranui įsitvirtinti prie jo sienų.

Per Sirijos konfliktą nuo jo pradžios 2011 metų kovą žuvo jau beveik 500 tūkst. žmonių. Dar milijonai buvo priversti palikti savo namus, daug jų pasitraukė iš šalies.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)