Kad prie mečetės nukrito raketa, pranešė ir Izraelyje užsienio reikalų ministerija.

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas 2014 metais atidarė šią mečetę, pavadintą jo tėvo vardu. Mečetės statyboms Čečėnija skyrė 6 mln. dolerių.

„Hamas“ šeštadienį Izraelio pasienio teritorijoje surengė didžiausias civilių žudynes nuo Izraelio valstybės įkūrimo. Žuvo mažiausiai 700 žmonių ir apie 2 400 buvo sužeisti. Daugiau kaip 100 izraeliečių buvo pagrobti ir išvežti į Gazos Ruožą.

Pirmadienį Izraelio kariuomenė paskelbė, kad Izraelio pajėgos „visiškai kontroliuoja bendruomenes“ pietinėje teritorijoje netoli Gazos, praėjus dviem dienoms, kai „Hamas“ teroristai ten surengė netikėtą puolimą.

„Mes visiškai kontroliuojame bendruomenes“, – žurnalistams sakė kariuomenės atstovas Danielis Hagari, bet pridūrė, kad rajone vis dar gali būti teroristų.

Izraelio ministras pirmininkas Benyaminas Netanyahu po daugiau kaip 700 izraeliečių gyvybių pareikalavusio „Hamas“ teroristinio išpuolio paskelbė apie griežtą atsakomąją reakciją.

„Mes pakeisime Artimuosius Rytus, – sakė jis pirmadienį Izraelio gyvenviečių šalies pietuose atstovams. – Tai, ką patirs „Hamas“, bus siaubinga.“ B. Netanyahu pabrėžė: „Dar tik pradžia.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)