„Praėjus 12-ai valandų nuo gelbėjimo darbų pradžios žinome, kad 29 žmonės žuvo, 19 buvo sužeisti“, – telefonu sakė Bernardo Rodriguezas Alamilla.

Vaizduose iš įvykio vietos matyti sulamdytos ant šono stačios uolos apačioje nuvirtusios transporto priemonės nuolaužos, netoliese dirbantys gelbėtojai.

Žuvo 15 moterų, dvi jų mirė ligoninėje, taip pat 13 vyrų ir vaikas, sakė prokuroras. Pasak civilinės saugos agentūros, mažiausiai šeši sužeistieji atvežti į ligoninę buvo be sąmonės, sunkios būklės. Pradėtas tyrimas dėl avarijos priežasties, pirmieji požymiai rodo mechaninį gedimą.

Vietos transporto įmonės valdomas autobusas antradienio vakarą išvažiavo iš sostinės Meksiko ir vyko į Santjago de Josondua miestą, pranešė pareigūnai. Manoma, kad vairuotojas tikriausiai nesuvaldė autobuso, jis nulėkė į daugiau nei 25 metrų gylio daubą, per spaudos konferenciją sakė valstybės pareigūnas Jesusas Romero. Sužeisti keleiviai buvo nuvežti į rajono ligonines, greitosios pagalbos tarnybos išvežė žuvusiųjų kūnus, pridūrė jis.

Nelaimė įvyko Magdalenos Penasko mieste, kalnuotoje vietovėje, kurioje gyvena atokios bendruomenės, ten vingiuoti keliai ir stačios daubos. Mirtini kelių eismo įvykiai Meksikoje dažni paprastai dėl didelio greičio, prastos transporto priemonių būklės ar vairuotojų nuovargio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją