Nėra lengva patikėti, kad ši istorija neišlaužta iš piršto, tačiau po policijos pranešimų jos autentiškumą savaitgalį patvirtino pagrindiniai ir patikimiausi Jungtinės Karalystės, Prancūzijos ir Ispanijos naujienų portalai ir televizijos kanalai, o vienos prancūzų poros pasakojimas padėjo suprasti, kokiame alternatyviame pasaulyje visą savo paauglystę praleido dabar 17-metis A. Batty.

2017-aisiais tuomet 11-metis Alexas kartu su savo mama – 38-erių Melanie Batty ir 59-erių seneliu Davidu Batty išvyko atostogauti į Ispaniją ir iš ten nebesugrįžo iki 2023-ųjų gruodžio.

Į vietinę vaistinę prekes vežęs studentas jį visiškai atsitiktinai pamatė ankstų praėjusios savaitės trečiadienio rytą, einantį nuošaliu Pirėnų priekalnių keliuku netoli nuo Tulūzos miesto. Vaikinas paprašė motociklininko mobiliojo telefono, feisbuke parašė žinutę savo močiutei, o jau šeštadienį Jungtinės Karalystės policija paskelbė, kad jis saugiai parskraidintas į gimtąją šalį.

„Aš žodžiais netgi negaliu išreikšti užplūdusio palengvėjimo, kuris apėmė sužinojus, kad Alexas yra gyvas ir sveikas“, – cituojama paauglio močiutė Susan Caruana, kuriai oficialiai priklauso anūko globėjos įsipareigojimai.

Apie A. Batty tėvą duomenys neskelbiami, o du jo „ilgų atostogų“ palydovus – oficialių teisių į sūnaus globą neturėjusią mamą ir senelį (jos tėvą) likimas galutinai išskyrė prieš pusmetį. Nėra aišku, kur tai įvyko, tačiau senelis mirė ir buvo palaidotas neįvardintose kapinėse, o klajūnė mama šiuo metu greičiausiai yra išvykusi į Suomiją ir apsistojusi kol kas nenustatytoje vietovėje.

Tačiau apie viską iš pradžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)