Jaunuolis, kurio pavardę skelbti draudžia įstatymas, prisipažino dėl Vincento Uzomah tyčinio sunkaus kūno sužalojimo vienoje Bradfordo mokykloje, šiaurinėje Anglijoje.

Prieš smeigdamas peiliu 50-mečiui mokytojui per iš anksto suplanuotą išpuolį savo klasiokų akivaizdoje jis panaudojo rasistinį įžeidžiantį žodį, o vėliau gyrėsi savo išpuoliu tinkle „Facebook“.

„Tai, ką jūs padarėte, tiesiog šokiruoja - tyčia ir žiauriai jam smeigėte", - sakė teisėjas Jonathanas Durhamas Hallas Bradfordo Karūnos teisme.

Kaltinamajam buvo skirta šešerių metų laisvės atėmimo bausmė kalėjime ir dar penkerių metų laisvės atėmimas lygtinai. Manoma, nuteistasis kalėjime realiai praleis pusę iš šešerių metų jam skirtos laisvės atėmimo bausmės.

Praėjus maždaug 20 minučių po mokytojo užpuolimo jaunuolis paskelbė žinutę socialiniame tinkle „Facebook“, kurioje rašė, kad V.Uzomah „darėsi toks juokingas, kad aš įsmeigiau ašmenis tiesiai jam į pilvą“. Ši žinutė patiko 69 žmonėms.

„Pasibaisėtinas mūsų visuomenės miniatiūrinio atvaizdo atspindys yra tai, kad per kelias minutes ar valandas po „žinutės“ paskelbimo 69 žmonėms tai „patiko“, - sakė teisėjas J.D.Hallas.

„Esate pavojingas jaunas nusikaltėlis“, - pridūrė jis.

Teisėjo nuosprendžio kaltinamasis išklausė žiovaudamas ir sukryžiavęs rankas ant krūtinės.

Pasak prokuroro Jonathano Sharpo, V.Uzomah patyrė sunkių fizinių ir psichologinių sužalojimų ir dar nežinia, ar galės grįžti mokyti.

V.Uzomah už teismo ribų sakė, kad būdamas krikščionis jis atleido savo užpuolikui.

„Vis dėlto svarbu, kad teismo procesas įvyktų ir pasiųstų svarbią žinutę, ypač panašių polinkių