Tai pirmos aukos nuo antradienio, kai abi konflikto šalys susitarė nutraukti ugnį Naujųjų metų švenčių laikotarpiui, taip dar kartą, po virtinės ankstesnių nesėkmingų mėginimų, bandydamos nutraukti karo veiksmus.

Nuo pat to laiko, kai įsigaliojo šios naujausios paliaubos, ir vyriausybinės, ir separatistų pajėgos kaltino viena kitą naudojant sunkiuosius ir lengvuosius ginklus.

Sekmadienį Ukrainos kariškių atstovas Oleksandras Motuzianykas sakė, kad separatistų kovotojai prieš Kijevo pajėgas panaudojo lengvuosius ginklus, granatsvaidžius, kulkosvaidžius, minosvaidžius ir tanką.

„Per pastarąsias 24 valandas ... vienas ukrainiečių karys žuvo, o dar trys buvo sužeisti“, – sakė jis reporteriams ir pridūrė, kad naujausių susirėmimų epicentras buvo Zaicevės kaimas už maždaug 55 km į šiaurę nuo separatistų bastiono Donecko.

Dėl apšaudymo artilerijos ugnimi tame kaime, kurį iš dalies kontroliuoja Kijevas, buvo sunkiai sužeista pagyvenusi moteris, sakė atstovas.

Ta moteris mirė vežama į ligoninę, pridūrė O.Motuzianykas, kuris pažymėjo, kad šrapnelis sužeidė ją jos pačios namuose.

Per Kijevo pajėgų ir prorusiškų separatistų konfliktą, kuri Rytų Ukrainoje kilo 2014 metų balandį, jau žuvo daugiau kaip 9 tūkst. žmonių.