Paskutinį kartą šalies pilkąja kardinole vadinta dabartinio šalies vadovo tėvo sesuo Kim Kyong Hui buvo pasirodžiusi koncerte Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos įkūrimo 65 metų jubiliejaus garbei prieš tris mėnesius, informuoja newsru.com.

Pernai rugsėjo 10 d. vykusiame koncerte ji pasirodė kartu su sūnėnu ir jo žmona Ri Sol Ju.

Paskui jos vardą minėjo tik kartą – praėjus keletui dienų po jos vyro Jang Song Thaeko nužudymo. Ji buvo įtraukta į laidotuvių komisiją, kuri turėjo pagerbti aukšto Šiaurės Korėjos partinio veikėjo atminimą. Tačiau savo brolio Kim Jong Ilo antrųjų mirties metinių minėjime Kim Kyong Hui nedalyvavo.

Kai kurių šaltinių teigimu, Kim Kyong Hui galėjo nusižudyti arba mirti nuo širdies smūgio, kai buvo mirties bausme nubaustas jos vyras Jang Song Thaekas. Jis buvo apkaltintas valstybinio perversmo rengimu ir nubaudė mirtimi gruodžio mėnesį.

„Apie Kim Kyong Hui sklando daug gandų. Mes negalime patvirtinti, ar jie atspindi tiesą“, – sakė šaltinis iš valdžios sluoksnių.

Anksčiau žiniasklaida rašė apie prastą Kim Kyong Hui sveikatą. Ji turėjo priklausomybę alkoholiui ir 2004 m. Paryžiaus klinikoje praėjo gydymo kursą. Taip pat buvo pranešama apie jos lankymąsi Rusijoje, kur ji taip pat galėjo gydytis.

Na o Kinijos laikraštis išplatino šokiruojantį straipsnį apie Jang Song Thaekui įvykdytą mirties bausmę – jį su artimiausiais padėjėjais sušėrė alkaniems šunims.

Seulas: Šiaurės Korėja tapo dar labiau nenuspėjama

Po pastarųjų politinių valymų Šiaurės Korėjos režimas tapo dar labiau nenuspėjamas, mano Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-hye. Seulas, anot jos, turi būti pasirengęs viskam.

„Aš negaliu nuspėti, kaip Šiaurės Korėja elgsis ateityje“, - pareiškė prezidentė spaudos konferencijoje Seule.

Dėl Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno dėdės Jang Song Thaeko nužudymo Park Geun-hye apkaltino vadovybę Pchenjane žiaurumu. Buvusiam įtakingam valdžios atstovui gruodį dėl kaltinimų tėvynės išdavimu buvo įvykdyta mirties bausmė.

Kartu Pietų Korėjos prezidentė pasidžiaugė Kim Jong Uno žodžiais, pasakytais Naujųjų metų proga, kad šalis energingai sieks santykių su Seulu gerinimo.

„Tačiau svarbu darbai, o ne žodžiai“, - pabrėžė Pak Kin Hė.

Ji patvirtino iš principo esanti pasirengusi susitikti su Kim Jong Unu. Tačiau esą būtini konkretūs rezultatai taikai pasiekti. Prezidentė dar kartą paragino Pchenjaną atsisakyti savo branduolinės programos. Kartu ji pasiūlė sausio pabaigoje surengti naujus karo išskirtų korėjiečių šeimų susitikimus.