Savo ruožtu jo konkurentas ministro pirmininko rinkimuose Jeremy Huntas ketina pradėti derybas su ES pareigūnais dėl „Brexit“ sutarties pakeitimų.

„Kaip žinote, yra apie 26 mlrd. svarų atsargų. Pinigų yra. Taip pat manome, kad yra vietos protingiems mokesčių apkarpymams, darysime ir tai“, – apie pasiruošimą „Brexit“ kalbėjo B. Johnsonas.

Kaip rašo „Reuters“, B. Johnsonas patikino nemanantis, kad JK pasitrauks iš Europos Sąjungos be susitarimo, tačiau, pasak jo, yra daugybė būdų sumažinti kietojo „Brexit“ padarinius.

Tuo tarpu J. Hunto prioritetas – išsiderėti geresnę „Brexit“ sutartį. Vis dėlto užsienio reikalų sekretorius tvirtino pradėsiąs pasiruošimą kietajam „Brexit“ nuo pat pirmos dienos premjero poste, jei Briuselis nesutiktų keisti JK išstojimo sutarties, skelbia „The Telegraph“.

Prieš derybas su ES J. Huntas taip pat tikisi sulaukti britų parlamento paramos naujajam „Brexit“ planui.

Pasak J. Hunto, Londono ir Briuselio derybos rugsėjį truktų tris savaites, tačiau jos būtų atšauktos, jei iki rugsėjo 30 d. nepavyktų pasiekti susitarimo.

„Jei man atrodys, kad sutarimo pasiekti nepavyksta, aš tučtuojau nutrauksiu visas diskusijas su ES ir sutelksiu visos šalies dėmesį ties pasiruošimu „Brexit“ be sutarties“, – pareiškė J. Huntas.