„Griežtai smerkiu šį rytą beatodairišką Rusijos įvykdytą išpuolį prieš traukinių stotį Kramatorske, per kurį žuvo dešimtys žmonių ir dar daug buvo sužeista“, – penktadienį savo oficialioje „Twitter“ paskyroje pareiškė J. Borrellis. – Tai dar vienas bandymas uždaryti pabėgimo kelius tiems, kurie bėga nuo šio nepagrįsto karo, ir sukelti žmonių kančias“.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen penktadienį pareiškė esanti pasibaisėjusi dėl „niekingos“ raketos atakos geležinkelio stotyje.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas šį išpuolį streiką pavadino pasibjaurėtinu. „Ukrainos civiliai bėgo, kad išvengtų blogiausio. Jų ginklai? Vežimėliai, žaislai, bagažas. Šį rytą Kramatorsko traukinių stotyje šeimos, kurios ruošėsi išvykti, patyrė siaubą“, – sakė E. Macronas. – Dešimtys žuvusiųjų, šimtai sužeistų. Šlykštu“.

Prancūzijos prezidentas pareiškė užuojautą Kramatorsko ir ankstesnių išpuolių aukoms – Bučai, Mariupoliui ir Charkovui. Jis taip pat paragino atlikti tyrimą.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charlesas Michelis taip pat pasmerkė penktadienio išpuolį geležinkelio stotyje.

JK užsienio reikalų sekretorė Liz Truss penktadienį pareiškė, kad yra pasibaisėjusi dėl raketos smūgių.

„Taikymasis į civilius yra karo nusikaltimas. Mes patrauksime Rusiją ir Putiną atsakomybėn“, - savo oficialioje „Twitter“ paskyroje rašė L. Truss.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją