Kaltinamasis šiai kampanijai ryžosi sužinojęs, kad kai kurios jo giminaitės yra skriaudžiamos savo šeimose. Saudo Arabija viena šalių, kuriose moterims taikoma daugiausia apribojimų, ir vienintelė šalis pasaulyje, kurioje moterims uždrausta vairuoti automobilius.

***

Financial Times“ skelbia, kad beveik trečdalį Japonijos vagysčių parduotuvėse įvykdo vyresni nei 60 metų žmonės. Spėjama, kad vyresni žmonės tyčia nori atsidurti kalėjime, nes čia gauna nemokamo maisto, stogą virš galvos ir sveikatos draudimą.

Skaičiuojama, kad vienišas Japonijos pensininkas per metus turi išleisti net ketvirtadaliu daugiau pinigų nei vidutinė bazinė pensija. Pensininkų įvykdomi nusikaltimai dabar auga greičiau nei bendras vidutinis šalies gyventojų amžius.

***

Indijoje vienas prekiautojas deimantais surengė masines vestuves daugiau kaip 200 tėvų neturinčių nuotakų ir kiekvienai jų įteikė dovanų, kurių vertė – tūkstančiai dolerių. Verslo magnatas Mahešas Savanis tiki, kad nuotakų ištekinimas lemia dievų malonę ir tokias masines vestuves organizuoja kasmet nuo 2012-ųjų.

***

Kadenciją baigiantis prezidentas Barackas Obama viename interviu prasitarė, kad bijo sniego senių, nes jie primena vieną siaubo filmo personažą. Kai kuriems Baltųjų rūmų darbuotojams prezidento baimė pasirodė itin juokinga, todėl jie nusprendė, kad būtų ne pro šalį paerzinti greitai kadenciją baigsiantį pasaulio politikos milžiną.

Darbuotojai sumanė pastatyti senius besmegenius po ovaliojo kabineto langais. Internete netrukus pasklido nuotraukos su į prezidentą iš įvairių pusių žiūrinčiais sniego seniais.

***

Vienas Kinijos prekybos centras naujuosius Gaidžio metus pasitinka su didžiule šio paukščio skulptūra, kuri stebėtinai primena išrinktąjį JAV prezidentą Donaldą Trumpą.

Gaidžio skulptūra D. Trumpą labiausiai primena dėl oranžinių plaukų kupetos ir sparnų, imituojančių D. Trumpo rankų gestus. Šios skulptūros kopijos jau pardavinėjamos kinų internetinėje parduotuvėje „Taobao“. 10 metrų aukščio kopija kainuoja daugiau 1 600 eurų.