„Šis sprendimas yra keistas, kaip ir jo motyvacija“, – sakė B.Cazeneuve'as, atvykęs į Europos Sąjungos vidaus reikalų ministrų pasitarimą Briuselyje.

Belgija antradienį pradėjo stebėti tris sienos perėjas ir aplinkines smėlio kopas De Panės regione, besiribojančiame su Prancūzija.

Tai buvo padaryta numatant, kad Paryžius gali apsispręsti išardyti pusę neteisėtos pabėgėlių stovyklos Prancūzijos šiauriniame Kalė uostamiestyje, įsikūrusios netoli įvažiavimo į Lamanšo sąsiaurio geležinkelio tunelį, jungiantį su Didžiąja Britanija.

Belgijos vidaus reikalų ministras Janas Jambonas sakė, kad dauguma migrantų, šiuo metu esančių Kalė, siekia patekti į Britaniją, todėl jie tikriausiai mėgintų pasiekti tą šalį per Belgijos uostamiestį Zebriugę.

„Mes nebuvome dėl to perspėti“, – skundėsi B.Cazeneuve'as, turėdamas omenyje naująsias Belgijos sienos kontrolės priemones.

„Bet kokie pareiškimai, kad ta (stovyklos likvidavimo operacija) gali padidinti migrantų srautą per Belgijos sieną, neatitinka tikrovės“, – pridūrė jis.