Antradienį per nacionalinį televizijos maratoną patrulinės policijos departamento viršininko pirmasis pavaduotojas Oleksijus Bilošickis pareiškė, kad ribojimai, susiję ir su komendanto valanda, galioja nuo Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios, praneša „Interfax-Ukraina“.

„Žinoma, komendanto valanda galios ir tą naktį. Dabar didžiojoje mūsų valstybės dalyje komendanto valanda trunka nuo vidurnakčio iki 5 val. ryto – būtent tuo metu negalima būti gatvėje. Į tai turi atsižvelgti tie žmonės, kurie ketina per visas pamaldas būti šventykloje“, – sakė pareigūnas.

Jis taip pat informavo apie saugumo priemonių griežtinimą Velykų išvakarėse.

„Švenčių metu nacionalinės policijos, patrulinės policijos ekipažai būtinai budės prie maldos namų, prie tikinčiųjų susibūrimo vietų, bus sugriežtintos saugumo priemonės“, – pabrėžė jis.

Be to, pasak O. Bilošickio, bus įsteigti stebėjimo centrai, kurie stebės situaciją, kad būtų užkirstas kelias teisės pažeidimams ir laiku reaguojama.

Pareigūnas pridūrė, kad dvasininkai praneša apie šventinių pamaldų transliaciją. „Galėsite dalyvauti jose nuotoliniu būdu arba apsilankyti šventykloje 5 val. ryto“, – sakė jis.

Atsakydamas į patikslinantį klausimą, ar tai reiškia, kad tikintieji gali naktį būti cerkvėje, O. Bilošickis pareiškė, kad viskas priklauso nuo konkrečios šventyklos.

„Taip pat reikia paisyti pavojaus signalų. Jeigu jų bus, būtina laikytis saugumo priemonių – nusileisti į slėptuves ir laukti... Atminkime, kad priešas yra klastingas ir net tokią naktį gali imtis veiksmų“, – apibendrino pareigūnas.

Ukrainos stačiatikiai Velykas švęs balandžio 16 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją