Į paketą bus įtraukta žvalgybos, stebėjimo ir sekimo įranga bei šaunamųjų ginklų amunicija, bet gali būti ir kitos technikos, sakė anonimiškumo pageidavęs pareigūnas.

Kol kas neaišku, kada tiksliai bus paskelbtas šis pranešimas, bet jis neabejotinai supykdys Pekiną, laikantį demokratiškai ir savarankiškai valdomą salą savo teritorija. Kinija baudžiasi jėga užimti Taivaną, jei reikės.

Kongresas įgaliojo prezidentą skirti pagalbą Taivanui iš Amerikos karinių atsargų, lygiai taip pat, kaip buvo suteikta daug Vašingtono pagalbos nuo 2022 m. vasario Rusijos invaziją atremiančiai Ukrainai.

2023 m. gynybos išlaidų įstatymas leidžia prezidentui nukreipti ginklus gynybos reikmėms iš Gynybos departamento atsargų, taip pat teikti kitas gynybos paslaugas, vykdyti karinį švietimą bei mokymą, tačiau bendra vertė negali viršyti 1 mlrd. JAV dolerių per vienus fiskalinius metus.

Taip veikti yra greičiau nei sudaryti su gynybos pramone sutartis dėl naujos įrangos, nes Jungtinės Amerikos Valstijos savo saugyklose turi nereikalingos technikos ir gali pateikti ją greičiau, nei užtruktų pagaminti naujas prekes.

JAV nori sustiprinti Taivano karinę jėgą, kad atgrasytų nuo galimos Kinijos invazijos. Pastaraisiais metais Pekinas tapo kur kas karingesnis, beveik kasdien prie salos pasirodo Kinijos karo laivai ir lėktuvai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją