Pareigūnų duomenimis, užsieniečiai kilę iš 12 šalių. Tarp jų buvo Irano, Indijos, Sirijos, Jemeno, Maroko, Tadžikistano ir Armėnijos piliečių. Migrantai į Baltarusiją atvyksta iš Rusijos teritorijos.

Palenkės vaivadijos Dubiče Cerkevnės kaimo apylinkėse sulaikyti dar du vadinamieji kurjeriai, Ukrainos piliečiai, vežę tris sirus ir egiptietį, bei kartvelas, vežęs penkis Indijos ir Afganistano piliečius.

Nuo metų pradžios Lenkijos sienos apsaugos tarnyba užfiksavo daugiau kaip 16 tūkst. mėginimų nelegaliai kirsti šalies sieną su Baltarusija. Kovą ir balandį užregistruota po maždaug 2,5 tūkst. tokių mėginimų, gegužę – apie 3 tūkst., birželį – šiek tiek mažiau kaip 3 tūkst. Liepos mėnesį užfiksuota apie 3,8 tūkst. mėginimų kirsti sieną.

Lenkijos sienos apsaugos tarnybos Palenkės vaivadijos skyriaus pareigūnai sulaikė daugiau kaip 400 asmenų, įtariamų organizuojant ir padedant migrantams nelegaliai kirsti sieną.

Palenkės vaivadijos skyriaus duomenimis, šįmet Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje užfiksuota nelegalių migrantų iš maždaug 50 pasaulio šalių.

Pernai 186 km ruože pasienyje su Baltarusija buvo pastatyta 5,5 m aukščio plieninė užtvara, kuri yra pagrindinis šios sienos apsaugos nuo nelegalios migracijos elementas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją