PAR lėktuvas su beveik 100 keleivių penktadienį stovėjo ant kilimo ir tūpimo tako daugiau nei 10 valandų ir laukė išvykimo, kol lakūnai padarė būtiną poilsio pertrauką.

Ministrų kabineto ministras Stanislawas Zarynas atmetė kaltinimus rasizmu, tviteryje paaiškinęs, kad delegacija nusprendė verčiau likti lėktuve, o ne išlipti be savo šaunamųjų ginklų.

„Svarbu! Varšuvoje nusileidusio lėktuvo keleiviai iš Pietų Afrikos neturėjo Lenkijos leidimo įvežti ginklus“, – tviteryje parašė S. Zarynas. „Jie negavo leidimo išsilaipinti su ginklais ir nusprendė likti lėktuve, - pridūrė jis. – Lenkija sulaukė kaltinimų rasizmu. Tai nesąmonė“.

Lenkijos sienos apsaugos tarnyba (SG) tviteryje patvirtino, kad delegacija savo noru nusprendė likti lėktuve. „Delegacijos nariai su savimi turėjo ginklus, jie neturėjo leidimo juos įvežti, nors patys galėjo išlipti iš lėktuvo“, – tviteryje parašė SG.

PAR prezidentas ketvirtadienį atskrido į Lenkiją iš Ženevos, o vėliau, po susitikimo su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda, išvyko į Kyjivą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)