Policija nurodė, kad sirenos buvo įjungtos, tačiau negalėjo patvirtinti, kad buvo smogta Izraelio sostinei.

Pavojus Tel Avive buvo paskelbtas kitą dieną po to, kai vieną raketa, paleista iš Gazos Ruožo, nukrito jūroje šalia šio didelio pajūrio miesto.

Paaiškėjo, kad nukrito palestiniečių raketa šalia Tel Avivo

Viena raketa, penktadienį paleista iš Gazos Ruožo, nukrito jūroje šalia Tel Avivo, o toks incidentas buvo jau antrasis per pastarąsias dvi dienas, policija ir liudininkai nurodė tuojau po to, kai Izraelio sostinėje buvo įjungtos sirenos.

"Manome, kad ji nukrito netoli Tel Avivo pakrantės", - policijos atstovas Micky Rosenfeldas sakė naujienų agentūrai AFP.

Tuo tarpu vienas incidento liudininkas pasakojo matęs, kaip raketa nukrito į jūrą "už maždaug 200 metrų" nuo pajūryje esančios JAV ambasados, sukeldama paniką tarp paplūdimyje buvusių žmonių.

Jeruzalėje kaukė oro pavojaus sirenos

Jeruzalėje penktadienį ėmė kaukti oro pavojaus sirenos, pranešdamos apie galimą raketų ataką.

Jei ataka pasitvirtins, Gazos Ruožo kovotojai bus pirmą kartą paleidę raketas į šį šventąjį miestą, kurį Izraelis laiko savo sostine, nors tarptautiniu mastu nepripažinta.

Izraelio žiniasklaida nurodo, kad viena raketa nukrito šiauriau Jeruzalės, bet valdžia tokių pranešimų nepatvirtino. Kariškiai sako, kad raketa nukrito negyvenamoje teritorijoje šalia Jeruzalės.

Judėjimo "Hamas” nariai paskelbė, kad Jeruzalės link paleistos dvi vidutinio nuotolio raketos "M 75”. Nuotolis nuo Gazos ruožo iki šio miesto - apie 70 kilometrų.

Gazoje "Hamas" kovotojai, savo ruožtu, pareiškė atakavę Jeruzalę.

Anksčiau "Hamas" jau skelbė, kad po trečiadienį Izraelio pajėgų surengtos operacijos Gazoje, palestiniečiai paleido kelias raketas į Tel Avivą. Tiesa, pranešama, kad jos į šį miestą, JT laikomą Izraelio sostine, nepataikė, o nukrito į jūrą.

Izraelis ruošiasi galimai sausumos pajėgų operacijai Gazoje

Izraelio armija penktadienį pradėjo 16 tūkst. atsargos karių mobilizaciją, o pareigūnai nurodė, kad žydų valstybė ruošiasi galimai sausumos pajėgų operacijai Gazos Ruože.

"Dabar siuntinėjami skubūs mobilizacijos pranešimai; procesas prasidėjo", - viena armijos atstovės sakė naujienų agentūrai AFP.

Izraelio puolimas Gazos Ruože yra "agresija prieš žmoniją", sako Egipto prezidentas

Egipto prezidentas Mohamedas Mursi penktadienį pareiškė, kad Izraelio karinis puolimas Gazos Ruože, nusinešęs mažiausiai 23 palestiniečių gyvybes, yra "įžūli agresija prieš žmoniją", paskelbė valstybinė naujienų agentūra MENA.

"Egiptas nepaliks Gazos ramybėje, ir tai, kas vyksta, yra įžūli agresija prieš žmoniją", - Egipto vadovas sakė tuo metu, kai jo premjeras Hishamas Qandilas apsilankė palestiniečių anklave, žadėdamas sustiprinti pastangas siekiant paliaubų, kad būtų nutrauktas kraujo liejimas.