Kitą dieną po to, kai tose pačiose akmenimis grįstose gatvėse buvo subadytas vienas amerikietis ir du ispanai, pargriuvusių bėgikų krūva trumpam užtvėrė kelią į koridos areną, todėl buliai kurį laiką negalėjo į ją patekti.

Panašu, kad mažiausiai vienas žmogus buvo sunkiai sužeistas per tą incidentą, o dar keturi buvo išvežti į ligoninę dėl žaizdų ir sumušimų, sakė Navaros provincijos sveikatos apsaugos tarnybų atstovas Javieras Sesma.

Televizijos reportažuose matėsi, kad į krūvą suvirtę bėgikai užtvėrė koridos arenos vartus, baigiantis karštligiškam lėkimui siauromis vingiuotomis gatvėmis.

Ši spūstis neleido keliems iš pusę tonos sveriančių bulių pasiekti arenos. Kilus sumaiščiai, bėgikai mėgino išlaisvinti savo pargriuvusius draugus, o kai kurie buliai šoko per žmonių krūvą, trypdami bėgikus savo kanopomis.

Matėsi, kaip vieną sąmonės netekusį vyrą sukruvintu veidu išnešė greitosios pagalbos darbuotojai. Jį lydėjo sunerimęs draugas, dėvintis tradicinę šio festivalio aprangą - baltus marškinius ir raudoną kaklaskarę.

J. Sesma sakė žurnalistams, kad per šį bėgimą buvo sužeistas iš viso 21 žmogus.

Tarp jų buvo 19-metis iš Ispanijos miesto Vitorijos, kuris buvo sunkiai sužeistas į krūtinę. Panašią, tačiau lengvesnę traumą patyrė vienas Airijos pilietis.

19-mečio būklė yra „itin sunki, nes dėl krūtinės traumos jam sunku kvėpuoti, todėl reikalingas kvėpavimo aparatas", - aiškino J. Sesma. - Jo būklė stabili, bet sunki."

Gydytojas pridūrė, jog dar du žmonės gydomi dėl bulių ragais padarytų sužalojimų.

Kaip praneša Ispanijos žiniasklaida, ši bėgikų spūstis San Fermino festivalyje buvo didžiausia per kelis pastaruosius dešimtmečius.

Šis chaotiškas bėgimas beveik dvigubai padidino į ligoninę dėl sužalojimų per ankstesnis šešis bėgimus pakliuvusių žmonių skaičių. Kaip rodo Navaros regiono pareigūnų paskelbta statistika, iki šeštadienį surengto bėgimo tokių nukentėjusiųjų buvo 22.

Šeštadienį į Pamplonos gatves buvo paleisti buliai, užauginti Kadiso provincijoje esančiame ūkyje „Fuente Ymbron".

Šeštadienis yra priešpaskutinė diena kasmet ilgiau nei savaitę vykstančiame San Fermino festivalyje, pritraukiančiame norinčių pasilinksminti ir patirti adrenalino antplūdį žmonių iš viso pasaulio. Šiuos šventės metu gausiai liejasi alkoholis ir rengiami pavojingi bėgimai su buliais.