M. Abbasas, atvykęs su penktuoju oficialiu vizitu į antrąją pagal dydį pasaulio ekonomiką, viešės iki penktadienio, pranešė Pekinas.

Oficiali palestiniečių naujienų agentūra „Wafa“ pranešė, kad šios kelionės metu M. Abbasas susitiks su prezidentu Xi Jinpingu ir abu jie turėtų „pasidalyti nuomonėmis... apie naujausius įvykius Palestinoje, taip pat abiem šalims rūpimus regioninius ir tarptautinius klausimus“.

M. Abbasas taip pat susitiks su premjeru Li Qiangu, pridūrė naujienų agentūra.

Ilgametis palestiniečių lyderis yra „senas ir geras kinų tautos draugas“, praėjusią savaitę sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbinas. „Kinija visada tvirtai rėmė teisingą Palestinos žmonių siekį atkurti jų teisėtas nacionalines teises“, – pridūrė jis.

Pekinas siekia sustiprinti savo ryšius su Artimaisiais Rytais ir mesti iššūkį ilgametei JAV įtakai regione, o tai sukelia nerimą Vašingtone.

Praėjusį gruodį Xi lankėsi Saudo Arabijoje, kur, be kita ko, susitiko su M. Abbasu ir pažadėjo „siekti greito, teisingo ir ilgalaikio Palestinos klausimo sprendimo“.

Praėjusią savaitę per kelionę į Rijadą JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas sakė, kad Saudo Arabija nėra verčiama rinktis tarp Vašingtono ir Pekino, ir po įtampos su ilgamete sąjungininke pasirinko susitaikymo toną.

Šią savaitę paskelbtame interviu Kinijos valstybinei naujienų agentūrai „Xinhua“ palestiniečių pareigūnas Abbasas Zakis sakė, kad Kinija ir palestiniečiai yra „draugai, artimesni už brolius“.

„Man labai malonu matyti, kad po pernykščio Kinijos ir arabų valstybių aukščiausiojo lygio susitikimo Kinija labiau įsitraukė į Artimųjų Rytų reikalus“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją