Ši organizacija taip pat paragino minėtos konferencijos organizatorę Prancūziją „tuoj pat pripažinti Palestinos valstybę pagal 1967-ųjų sienas su sostine Rytų Jeruzale“, o visas konferencijos dalyves – „pripažinti Palestiną, kaip ir Izraelį“.

Baigiamajame konferencijos pareiškime abi pusės raginamos vengti „vienašališkų žingsnių“.

Pabrėžiama, kad derybų pagrindas turėtų būti 1967-ųjų sienos, galiojusios iki tada, kai Izraelis okupavo Vakarų Krantą ir rytų Jeruzalę.

Pasak S. Erekato, buvusio Palestinos taikos derybininko, konferencijos dalyviai „sukūrė postūmį“, atmesdami „izraeliečių okupaciją ir jų nausėdijų kūrimą“.

Susitikime Izraeliui perduota žinutė, kad jis turi „paklusti tarptautiniams įstatymams“ ir „užbaigti savo karinę Palestinos okupaciją“, kad regione būtų sudarytos galimybės taikai ir stabilumui, teigė S. Erekatas.

„Laikas nustoti taikstytis su Izraeliu kaip šalimi, esančia aukščiau įstatymų, ir laikyti jį atsakingu už sisteminius tarptautinės teisės ir mūsų žmonių teisių pažeidimus“, – sakė jis pranešime.

Paryžiaus konferencijoje nedalyvavo nei Palestinos, nei Izraelio atstovai.

Palestiniečiai šį forumą palaikė, bet Izraelio premjeras atsisakė į jį vykti ir pareiškė, kad toks renginys yra „beprasmiškas“.