Talibano lyderis Hakimullah Mehsudas yra daugiau nei 30 kovotojų grupuočių lyderis. Interviu BBC korespondentui jis davė neskelbiamoje vietoje Pakistano genčių teritorijos šiaurės vakaruose.

Po pergalės rinkimuose gegužės mėnesį Pakistano ministras pirmininkas Nawazas Sharifas skelbė, kad pradės besąlygiškas derybas su Talibanu. Apie taikos derybų su vyriausybe galimybę H. Mehsudas sakė, kad Talibanas tiki rimtomis derybomis, bet vyriausybė nesiėmė jokių veiksmų, kad jas pradėtų. Anot jo, vyriausybė turi susitikti su Talibano atstovais ir tuomet jie išdėstys savo sąlygas. H. Mehsudas pareiškė, kad neaptars derybų sąlygų per žiniasklaidą. Jis žadėjo užtikrinti bet kokių formalių derybų su vyriausybe saugumą ir pridūrė, kad paliaubas bus galima įvesti nutraukus bepiločių lėktuvų atakas.

H. Mehsudas sakė, kad ankstesnės taikos derybos žlugo, nes dėl JAV spaudimo Pakistano vyriausybė sprogdina nekaltus genčių narius ir remia JAV bepiločių lėktuvų atakas.

JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) siūlo 5 mln. JAV dolerių premiją už H. Mehsudo galvą. Manoma, kad jis atsakingas už tūkstančių žmonių žūtį. Per interviu jis neigė atsakomybę už mirtinus išpuolius viešose vietose, bet žadėjo ir toliau rengti išpuolius prieš "Ameriką ir jos draugus".