Sveikatos priežiūros darbuotojai jau keletą savaičių skundžiasi, kad šalies ligoninėse nuolatos trūksta apsaugos priemonių. Kvetos mieste praėjusį mėnesį buvo suimta per 50 gydytojų, pareikalavusių gausesnių atsargų.

Priešakinio fronto personalas išlieka pažeidžiamas. Pasak Jaunųjų gydytojų asociacijos (YDA), smarkiausiai paveiktoje Pandžabo provincijoje koronavirusu užsikrėtė daugiau nei 150 medicinos darbuotojų.

Protestuotojai tęsia darbą ligoninėse, o demonstracijoje šalia Lahoro mieste įsikūrusio sveikatos apsaugos institucijos biuro jie dalyvauja pakaitomis.

„Neketiname liautis, kol vyriausybė išklausys mūsų reikalavimus. Jie nuolat atsisako paisyti mūsų reikalavimų“, – teigė gydytojas Salmanas Haseebas.

S. Haseebas vadovauja provincijos Didžiajam sveikatos aljansui, kuris organizuoja protestą. Gydytojas teigė, kad nieko nevalgo nuo balandžio 16 dienos.

„Su virusu kovojame priešakiniame fronte, ir jei mes nebūsime apsaugoti, tuomet rizika iškils visai populiacijai“, – naujienų agentūrai AFP sakė jis.

Apie 30 gydytojų ir slaugytojų vienijantis aljansas teigė, kad ėmėsi bado streiko, o prie kasdienių demonstracijų prisijungia apie 200 medicinos darbuotojų.

Pandžabo sveikatos darbuotojų profsąjunga sakė, kad palaiko aljansą ir reikalauja tinkamų karantino sąlygų medicinos darbuotojams.

Vienoje Multano miesto ligoninėje virusu užsikrėtė beveik trys dešimtys gydytojų, slaugytojų ir paramedikų, o Lahoro mieste virusu užsikrėtė septyni vieno gydytojo šeimos nariai, pridūrė profsąjunga.

„Mes paprasčiausiai reikalaujame teisingumo mūsų bendruomenei“, – teigė gydytojas ir YDA pirmininkas Khizeras Hayatas.

Ligoninių personalas neeskaluos protesto ir neišeis iš darbo, pridūrė jis.

Provincijos sveikatos departamento pareigūnai agentūrai AFP teigė, kad ligoninėms jau suteikta tinkamų apsaugos priemonių, išsprendus ankstesnius „trikdžius“.

Anksčiau šį mėnesį Pandžabo vyriausybė paskelbė, kad priešakinio fronto darbuotojams bus išmokamos premijos ir suteikiamas gyvybės draudimas.

Beveik pusė visų Pakistane fiksuotų užsikrėtimo koronavirusu atvejų, kurių yra beveik 12 tūkst., yra registruoti būtent Pandžabe.

Manoma, kad užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje yra aukštesnis, nei skaičiuojama dabar, kadangi skurdžioje 215 mln. gyventojų turinčioje šalyje atliekama labai mažai testų.

Šeštadienį Pakistane oficialiai prasidėjo šventasis ramadano mėnuo, tačiau baiminamasi, kad dėl mečetėms taikomų švelnių apribojimų virusas galimai išplis plačiau.

Priešakinio fronto medicinos darbuotojai visame pasaulyje kovoja su itin svarbių atsargų trūkumu. Ši problema opi nuo pat karantino pradžios.