Ataka surengta šalyje tvyrant susirūpinimui dėl saugumo prieš vėliau šį mėnesį įvyksiančius visuotinius rinkimus.

Mirtininkas susisprogdino Pešavaro mieste vykusio rinkimų kampanijos renginio metu. Šį renginį organizavo Nacionalinė liaudies partija (ANP), anksčiau nekart tapusi islamistų kovotojų taikiniu dėl savo griežto nepritarimo ekstremistiniams judėjimams, tokiems kaip Talibanas.

Ši ataka buvo surengta praėjus kelioms valandoms po to, kai Pakistano kariuomenės atstovas spaudai įspėjo apie grėsmes saugumui prieš liepos 25 dieną numatytus rinkimus.

„Per antradienio išpuolį žuvo mažiausiai 13 žmonių, tarp jų Haroonas Bilouras“, – naujienų agentūrai sakė Pešavaro policijos vadas Qazi Jameelas.

H. Bilouras buvo vienas iš ANP kandidatų rinkimuose ir priklausė vienai įtakingai politinei Chaibero Pachtunchvos provincijos šeimai. Jo tėvas Bashiras Bilouras, vienas ANP lyderių, taip pat žuvo per mirtininko sprogdintojo išpuolį 2012 metais.

Pareigūnai informavo, dar dar mažiausiai 54 žmonės per antradienio sprogdinimą buvo sužeisti.

„Mūsų turima preliminari informacija rodo, jog tai buvo mirtininko ataka, o jos taikinys buvo Haroonas Bilouras“, – AFP sakė policijos atstovas Shafqatas Malikas.

Sprogimas driokstelėjo, kai H. Bilouras ruošėsi kreiptis į maždaug 200 savo šalininkų.

Kol kas nė viena kovotojų grupuotė neprisiėmė atsakomybės už šią ataką.

Pastaraisiais metais Pešavare, kuris yra Chaibero Pachtunchvos provincijos sostinė, buvo įvykdyta dešimtys panašių sprogdinimų. Dažniausiai pareigūnai dėl jų apkaltindavo Pakistano Talibaną ir jo sąjungininkus.