Išpuolis surengtas Paračinare, kuris yra Kuramo genčių rajono centras prie sienos su Afganistanu. Tuo metu žmonės pirko maistą prieš prasidedant pasninkui per šventąjį islamo mėnesį Ramadaną.

Pagrindinės ligoninės medikai nurodė, kad žuvo 41 žmogus, kritiškai sužeista 20; iš viso sužeistųjų yra daugiau kaip 150.

Afganistane mirtininkas nužudė sukarintų pajėgų vadą

Afganistano rytuose penktadienį motociklu į pilną žmonių turgų atvažiavęs vyras susisprogdino ir nusinešė dar mažiausiai septynias gyvybes, tarp žuvusiųjų yra ir vienas su Talibanu kovojančių pajėgų vadas, pranešė pareigūnai.

Per šį išpuolį, surengtą Gaznio provincijos Karabaho rajone, buvo sužeisti ir septyni civiliai, sakė naujienų agentūrai AFP provincijos policijos viršininko pavaduotojas Asadullah Insafi (Asadula Insafis).

"Manome, kad šiuo išpuoliu taikyta į vadą Dawlatą Khaną (Daulatą Chaną), kuris žuvo kartu su trimis asmens sargybiniais bei trimis civiliais.

D.Khanas vadovavo vienai sukarintai grupuotei, kuri susikovė su talibais keliuose kaimuose ir ketino dėtis prie Afganistano vietinės policijos (AVP), pridūrė A.Insafi.

AVP yra kaimų lygio pajėgos, suformuotos 2010 metais, kad užtikrintų saugumą teritorijose, kur geriau parengtų policininkų ar karių yra nedaug.