Apie tai rašo britų laikraštis „Sunday Times“, remdamasis neįvardytais aukštais vyriausybės šaltiniais. Spėjamas egzekutorius esą yra 23-ejų metų Abdel-Madjedas A. iš Londono.

Teroristinė grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) žurnalistą J. Foley pagrobė Sirijoje 2012 metų lapkritį. Praėjusios savaitės pradžioje pasirodė vaizdo įrašas, kuriame nufilmuota jo egzekucija - kaip kerštas į amerikiečių oro antskrydžius Šiaurės Irake. Įraše matyti užsimaskavęs vyras, kalbantis britišku akcentu. Britų tyrėjai ėmėsi aiškintis vyro tapatybę. Didžiosios Britanijos ambasadorius JAV Peteris Westmacottas kol kas pasakė tik tiek, kad spėjamas J. Foley žudikas „jau netrukus“ bus identifikuotas. Tam pirmiausiai naudojama balso atpažinimo technologija.

IS rankose buvę vakariečiai įkaitai teigia įraše atpažinę britą.

A. Madjedas A. yra Egipto radikalo ir pabėgėlio, kuriam 1993 metais buvo suteiktas politinis prieglobstis Didžiojoje Britanijoje, sūnus. Jo tėvas iš Londono ir toliau palaikė ryšį su „Al Qaida“ tinklu. „Sunday Times“ duomenimis, 1998-aisiais įtariamojo tėvas buvo suimtas ir po kelerius metus trukusio teisinio ginčo perduotas JAV. Čia egiptietis teisiamas dėl dalyvavimo išpuoliuose prieš JAV ambasadas Kenijoje ir Tanzanijoje 1998-aisiais, per kuriuos žuvo daugiau kaip 220 žmonių.

A. Madjedo A. atliekamą repą 2012 metais grojo net britų visuomeninis radijas.

Britų žvalgybos vertinimu, kiekvieną mėnesį apie 20 britų ekstremistų apsisprendžia vykti į mūšius Sirijoje ar Irake.