„Tai mūsų žemė ir mes jos niekam neatiduosim. Šlovė Ukrainai!“, – parašė jis savo paskyroje tinkle „Twitter“.

Atvykęs į 500 tūkst. gyventojų turintį miestą, per kurį Ukraina eksportuoja plieną, P.Porošenka pareiškė: „Nurodžiau (kariuomenei) užtikrinti Mariupolio gynybą... salvinėmis raketų sistemomis, tankais ... ir priedanga iš oro... Priešas patirs triuškinantį pralaimėjimą“.

P.Porošenka dar sakė, kad paskelbus apie jo atvykimą į Mariupolį buvo apšaudytos kelių užtvaros.

„Anonsavus apie mano atvykimą į Mariupolį 13 val. 30 min., prasidėjo blokavimo postų apšaudymas. Tikėjosi išgąsdinti. Niekas jų nebijo“, – citavo prezidento žodžius jo atstovas spaudai Sviatoslavas Cegolka savo paskyroje socialiame tinkle „Twitter“.

Abipusės paliaubos Donecko baseine galioja nuo penktadienio (rugsėjo 5 dienos). Tačiau abi pusės periodiškai kaltina viena kitą susitarimo dėl kovos veiksmų nutraukimo pažeidimu.

Apsišaukėliškos Donecko liaudies respublikos atstovai tvirtina, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos telkia karinę techniką ir personalą strateginėmis kryptimis.

500 000 gyventojų Mariupolis yra strategiškai svarbus miestas prie Azovo jūros. Penktadienį, prieš skelbiant paliaubas tarp prorusiškų separatistų ir vyriausybinių dalinių, dėl jo kilo aršūs mūšiai.

Ukrainos kariuomenė sustiprino savo pozicijas, kai Maskvai ištikimi kovotojai šarvuotais automobiliais priartėjo prie miesto.

Paliaubos Rytų Ukrainoje trapios. Donecke ir Mariupolyje pirmadienį girdėjosi pavieniai šūviai ir sprogimai, pasakojo gyventojai.

Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas pareiškė, kad, jei paliaubos žlugs, jis nemato kitos galimybės, kaip tik skelbti nepaprastąją padėtį.