Remiantis valstybių surinktais duomenimis, Pakistane dėl incidentų, susijusių su sudėtingomis oro sąlygomis, žuvo mažiausiai 42 žmonės, dar 21 buvo sužeistas, keli asmenys laikomi dingusiais. Kiti 39 žuvo Afganistane.

Blogas oras regione prognozuojamas ir ateinančioms dienoms.

Stipriausiai paveiktas buvo Pakistano Kašmyro regionas, čia žuvo 23 žmonės ir dar 10 paskelbti dingusiais, AFP reporteriams sakė nelaimių valdymo agentūros vadovas Noumanas Raja.

Ginčytinoje Kašmyro teritorijoje esančiame Nelumo slėnyje stiprus snygis iššaukė sniego laviną, pražudžiusią 14 žmonių.

Šiaurinėje kalnuotoje regiono dalyje valdžios atstovai uždarė mokyklas, buvo uždaryti keli keliai ir greitkeliai.

Pietryčių Balochistano provincijoje žuvo mažiausiai 19 žmonių, teigė provincijos nelaimių valdymo tarnybos atstovas Mohammadas Younusas.

„Dauguma žuvusiųjų yra vaikai ir moterys“, – AFP reporteriams sakė M. Younusas ir patikslino, kad dar šimtai yra įkalinti dėl sniego.

Afganistane daugiau nei 300 namų buvo sunaikinti arba smarkiai apgadinti, teigė Ahmadas Tamimas Azimis, stichinių nelaimių valdymo atstovas.

„Prieš dvi savaites prasidėjęs šaltukas, smarkus snygis ir lietus pridarė žalos“, – sakė jis. Pasak A. T. Azimio daugumą nelaimių sukėlė dėl storo sniego sluoksnio įgriuvę stogai.

Labiausiai paveiktos buvo Kandaharo, Helmando, Zabulo ir vakarinė Herato provincijos.

Kalnuotose Afganistano teritorijose sunkios žiemos pražudo nemažai žmonių, valstybė, nors ir gauna tarptautinės bendruomenės paramą, dažnu atveju negali tinkamai pasiruošti žiemoms.