Trečiadienį paskelbtame pranešime MSF atkreipė dėmesį, kad buvo evakuota „keletas sunkiai sužeistų“ asmenų, nurodydama, kad ruožą per Rafos pasienio punktą paliko ir Gazoje buvę 22 jos darbuotojai iš skirtingų pasaulio šalių.

„Tačiau Gazoje vis dar yra daugiau nei 20 000 sužeistųjų, kurie dėl apsiausties praktiškai neturi galimybių gauti sveikatos priežiūros paslaugų,“ – pranešė organizacija.

MSF pridūrė, kad jos darbuotojai Palestinoje toliau teikė pagalbą teritorijoje esantiems asmenims, be to, dar viena tarptautinė komanda laukė galimybės atvykti į teritoriją, „kai tik padėtis leis tai padaryti“, kad pakeistų išvykusį personalą.

Organizacija paragino evakuoti daugiau žmonių, taip pat paskelbti paliaubas ir leisti įvežti didesnį kiekį būtinos humanitarinės pagalbos.

„Norintiems išvykti iš Gazos turi būti leidžiama nedelsiant tai padaryti. Be to, jiems turi būti suteikiama teisė sugrįžti,“ – teigiama pranešime.

Netoli pietinės Gazos sienos esantys naujienų agentūros AFP reporteriai trečiadienį stebėjo skubiosios medicininės pagalbos automobilius, kuriais sužeistieji buvo vežami į lauko ligonines Egipte. Egipto pareigūnai nurodo, kad per Rafos pasienio punktą praleisti 335 užsieniečiai ar dvigubą pilietybę turintys asmenys bei 76 sunkiai sužeisti ir sergantys asmenys.

Izraelis nepaliaujamai bombardavo Gazą, keršydamas už baisiausią jo istorijoje įvykdytą išpuolį, per kurį „Hamas“ teroristai įsiveržė į šalies teritoriją ir, Izraelio valdžios teigimu, nužudė 1 400 žmonių, pagrinde civilių.

Anot „Hamas“ kontroliuojamos Gazos sveikatos apsaugos ministerijos, per bombardavimą jau žuvo 8 796 žmonės.

Jungtinės Tautos ir humanitarinę pagalbą teikiančios grupės yra perspėjusios apie Gazos Ruože esančią katastrofišką humanitarinę padėtį – 2,4 mln. srities gyventojų labai trūksta maisto, kuro ir medikamentų.

Pabėgėliams palestiniečiams pagalbą teikiančios JT agentūros vadovui Philippe Lazzarini trečiadienį pavyko per Rafos pasienio punktą atvykti į teritoriją. Kalbėdamas su žurnalistais, jis sakė „niekada nematęs“ nieko panašaus.

„Mane sukrėtė tai, kad visi prašo maisto, prašo vandens,“ – pasakojo Ph. Lazzarini, pirmas tokio aukšto rango JT pareigūnas, kuriam nuo karo pradžios buvo leista patekti į apsiaustą teritoriją.