Praėjusią savaitę Argentinos vyriausybė paskelbė, kad prieš Kalėdas C. Kirchner diagnozavo papilinę skydliaukės karcinomą. Medikų prognozėmis, 58 m. Argentinos vadovė turi daugiau nei 90 proc. šansų pasveikti.

Argentiniečiai pajuto užuojautą, išgirdę diagnozę. Šioje šalyje ne vieną dešimtmetį garbinama buvusio prezidento Juano Perono žmona Eva Peron, kuri mirė nuo vėžio būdama 33 m.

C. Kirchner, kaip ir Evita, mylima už pastangas neturtingųjų labui. Ji – buvusio prezidento Nestoro Kirchnerio, kuris mirė 2010 m., žmona, prezidentės pareigas eina nuo 2007 m. gruodžio 10 d.

Ji negaili lėšų neturtingiesiems. Už tai dažnai sulaukia kritikos iš verslo lyderių, kurie baiminasi, kad savo įsikišimais į ekonomiką ji atbaidys investuotojus.

Vėžiu yra sirgę ir kiti kairiųjų pažiūrų Pietų Amerikos šalių vadovai. Pvz., vėžys užpuolė Venesuelos prezidentą Hugo Chavezą, pernai jam skyrė chemoterapijos kursą. H. Chavezas, sužinojęs apie kolegės C. Kirchner ligą, netgi pareiškė, kad galbūt JAV išrado slaptą technologiją, kuri gali sukelti vėžį kairiesiems lyderiams Lotynų Amerikoje.