Šaliai tai pati didžiausia kada nors konfiskuota šio narkotiko siunta.

Pasak prokurorų, kvaišalai, kurių vertė siekia 600 mln. eurų, buvo paslėpti konteineryje su bananais, kuris per Panamą atvyko į Roterdamo uostą.

Išplatintame pranešime sakoma, kad kokainas buvo konfiskuotas liepos 13 d. „Iš 12 palečių su bananais buvo išimti 8 064 po vieną kilogramą sveriantys kokaino paketai“, – priduriama pranešime.

Prokurorų teigimu, apie radinį nebuvo paskelbta anksčiau, kadangi buvo atliekami tyrimai. Konfiskuoti narkotikai buvo sunaikinti.

„Mums dar kartą pavyko... suduoti smarkų smūgį uosto narkotikų kontrabandininkams“, – pareiškė Roterdamo muitinės vadovas Peteris van Buijtenenas.

Remiantis praėjusį mėnesį paskelbtais duomenimis, Nyderlandų mutinės pareigūnai per pirmą 2023 m. pusmetį konfiskavo daugiau kaip 29 702 kilogramus narkotikų. Tai yra didesnis skaičius, lyginant su analogišku praėjusių metų laikotarpiu.

Nyderlandai, Belgija ir Ispanija yra trys pagrindinės Europos šalys, į kurias nukreipiamas neteisėtas kokaino importas. Siuntos dažniausiai atkeliauja iš Panamos, Kolumbijos ir Ekvadoro.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją