Cituojamas dokumentas, Europos šalių vyriausybių reakcijos į Ukrainos prašymus organizuoti karinius mokymus ir suteikti „letalinę pagalbą“, arba atsiųsti ginklų, suvestinė, yra vienas iš begalės įslaptintų dokumentų, kurių paviešinimą internete pastarosiomis savaitėmis, ko gero, tenka vadinti vienu rimčiausių per daugybę metų JAV paslapčių nutekinimu, skelbia „The Guardian“.

Dokumente, pavadintame „Reakcija į vykstantį Rusijos ir Ukrainos konfliktą“, apibrėžtos 38-ių Europos šalių vyriausybių pozicijos, išreikštos reaguojant į Ukrainos prašymus suteikti karinę pagalbą.

Serbija, remiantis dokumentu, atsisakė sudaryti Ukrainos kariams galimybę dalyvauti mokymuose, bet nutarė nusiųsti (arba jau nusiuntė) letalinės įrangos.

Dokumente taip pat nurodoma, kad Serbija pademonstravo politinę valią ir karinį potencialą suteikti Ukrainai ginklų ateityje.

Cituojamo dokumento autentiškumas kol kas nepatvirtintas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją