Berlyne jos savo kūnais užstojo kelią į patį didžiausią šalies viešnamį „Artemis“. Pusnuogės merginos prisirakino prie įėjimo ir reikalavo sekso industrijos užsakovus ir organizatorius pripažinti nusikaltėliais.

Kol atvažiavo policija, aktyvistės spėjo susimušti su prostitutėmis ir „mamytėmis“, kurios negailestingai apmėtė jas ledo gabalėliais.

Femen protestas Berlyne. Femen nuotr.
Vokietijoje prostitucija buvo legalizuota 2006 metais šalyje vykusio Pasaulio futbolo čempionato proga. Vokietijos valdžia motyvavo šį žingsnį būtinybe apsaugoti prostitutes. „Iš tikrųjų jie legalizavo nusikalstamą verslą ir vyrų gašlumą. Prostitucijos legalizavimas neapsaugojo tuo užsiimančių moterų nuo pažeminimų, sutenerių, prievartos, ligų, o tik įteisino prekybą vergais valstybiniame lygmenyje“, - įsitikinusios „Femen“ atstovės, reikalaujančios „liautis romantizuoti prostituciją“ ir panaikinti moterų seksualinę eksploataciją.

Merginos skandavo „Vokietija ne viešnamis“ ir bandė nuversti rožinį ir žydrą meškinus, stovinčius prie įėjimo į viešnamį. Atvykusiems policijos pareigūnams teko specialiu instrumentu nukirpti grandines, kuriomis buvo prisirakinusios aktyvistės. Tvarkai atkurti prireikė 50 policininkų. Vokietijos leidinys „Bild“ praneša, kad „Femen“ aktyvistės iš nuovados buvo paleistos nustačius jų tapatybes.

Anksčiau analogiška „Femen“ akcija buvo surengta ir Amsterdamo „raudonųjų žibintų kvartale“, kai Prancūzijos Nacionalinėje Asamblėjoje buvo pradėtas svarstyti įstatymas „Dėl prostitucijos kliento kriminalizavimo“.

Kanadoje apsinuogino esant minusinei temperatūrai

Aktualesnės politinės darbotvarkės turinio protestas tądien įvykdytas ir prie Ukrainos ambasados Kanadoje, Kvebeke. Judėjimo „Femen“ aktyvistės surengė akciją, kurios metu išreiškė paramą Kijeve už eurointegraciją mitinguojančioms minioms. Trys merginos, Ukrainos nacionalinėmis spalvomis išdažytomis krūtinėmis, nešinos plakatais „Šlovė Ukrainai“, „Putin game over“, „Glory Euromaidan“, reikalavo pasirašyti asociacijos su Europos Sąjunga sutartį, praneša newsru.com.

Femen protestas Kvebeke. Femen nuotr.
„Mes palaikome kiekvieną žmogų, kuris šiandien stovi maidane (ukr. aikštė) Kijeve ir visuose kituose Ukrainos miestuose. Mes manome, kad atėjo metas ukrainiečių tautai atgimti ir atsitiesti. Mes manome, kad dėl Ukrainos progreso ir šviesios ateities prezidentas Viktoras Janukovyčius privalo pasirašyti asociacijos sutartį su Europos Sąjunga. Mes prašome jo nežudyti nacijos vilčių. Mes raginame žmones Ukrainoje tęsti Oranžinės revoliucijos palikimą ir pasiekti savų tiksluų atstatant demokratiją ir atkuriant laisvę. Mes norime kartu įveikti baimės diktatūrą ir išsilaisvinti iš praeities pažeminimo“, - teigiama organizacijos tinklalapyje išplatintame pareiškime.

„Femen Quebec“ atstovės kreipėsi į Kanados ir viso pasaulio gyventojus, ragindamos „kurti istoriją kartu“. Surengtoje akcijoje moterys stovėjo pusnuogės, nors oro temperatūra buvo minus keturi laipsniai Celsijaus.