Paliaubos pažeistos 35 kartus

Nuo Ukrainos prezidento Petro Porošenko taikos plano įsigaliojimo teroristai ukrainiečių karius apšaudė 35 kartus, rašo portalas unian.net, remdamasis Vyriausybės spaudos tarnybos pranešimu, komentuojančiu teroro aktą prie Slaviansko.

„Ukrainos prezidentas Petro Porošenko antradienio vakarą susitikęs su karinių struktūrų vadais įsakė be dvejonių atidengti ugnį. Šalies vadovas neatmeta galimybės, kad atšaukti ugnies nutraukimo režimą pirmą laiko, jeigu antroji pusė ir toliau pažeidinės paliaubas“, - teigiama pranešime.

Trečiadienį daug tikimasi iš telefoninės konferencijos, kurioje kartu su Ukrainos prezidentu dalyvaus Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Prancūzijos prezidentas François Hollande'as ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„P. Porošenko tikisi, kad po šio pokalbio seks praktiniai Rusijos veiksmai nuginkluojant ir atšaukiant iš šalies Rusijos samdinius, taip pat įdiegiant saugumo režimą ant sienos“, - pabrėžė prezidento administracija.

Susitarimas abiem pusėms nutraukti ugnį buvo priimtas birželio 23 d.

Numuštu sraigtasparniu skridę 9 kariai žuvo

Netoli Slaviansko, prie Karačiuno kalno, antradienį teroristai numušė ukrainiečių karinį sraigtasparnį Mi-8, praneša news.liga.net.

Sraigtsparnis buvo pašautas, kai šis leidosi nuo kalno, į kurį pristatė krovinį. Nustatyta vieta, iš kurios buvo šaudoma, tačiau kovotojai pasislėpė netoliese esančiame kaime.

Sraigtasparniu skrido specialistai, kurie įrengė aparatūrą, kurios pagalba bus stebima erdvė ir fiksuojami Taikaus konflikto sureguliavimo plano pažeidimai Rytų Ukrainoje.

Pirmadienį trišalių derybų metu Donecke buvo pasiektas susitarimas nutraukti ugnį. Tokios susitarimo faktą patvirtino ir vienas iš Donecko teroristų lyderių, Rusijos pilietis Aleksandras Borodajus.