Laikraščio „Novaja Gazeta“ vyriausiasis redaktorius Interviu Vokietijos radijui sakė, kad didžiausias pavojus žiniasklaidos atstovams Rusijoje kyla iš valstybės.

Pastaruoju metu kelios internetinės žiniasklaidos priemonės Rusijoje buvo paskelbtos „nepageidaujamomis organizacijomis“. Tačiau, anot D. Muratovo, šalyje dirba jauna žurnalistų karta, kuri neketina nusileisti.

Nobelio taikos premijos laureatas kalbėjo apie naują kartą, kuriai labai svarbu kovoti dėl visuomenės gerovės. „Šie žmonės nori, kad gyvenimas mūsų šalyje keistųsi į gera. Šie dvidešimtmečiai trisdešimtmečiai nepasiduos. Daugelis jų neketina emigruoti, jie nenori palikti Rusijos“, - kalbėjo D. Muratovas.

Kartu jis atkreipė dėmesį į kelis žurnalistus kolegas, kurie buvo priversti išvykti iš Rusijos, kai jų žiniasklaidos priemonės atsidūrė institucijų akiratyje. Ypač paskelbimas „nepageidaujama organizacija“ apsunkina žiniasklaidos darbą Rusijoje.

Už savo indėlį į nuomonės laisvę D. Muratovas ir Filipinų žurnalistė Marija Ressa buvo paskelbti šių metų Nobelio taikos premijos laureatais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)