Nobelio fondas paskelbė, kad pakeitė savo kvietimų politiką, taip pat pasveikino Iraną ir kraštutinės dešiniosios Švedijos partijos lyderį.

Tačiau dabar šis sprendimas atšauktas, o Nobelio fondas šeštadienį paskelbė, kad nekvies Rusijos, Baltarusijos ir Irano ambasadorių šiemet dalyvauti Nobelio premijos įteikimo ceremonijoje Stokholme, rašo „Skynews“.

Pernai fondas neįtraukė Rusijos ir jos sąjungininkės Baltarusijos ambasadorių dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.

Fondas ketvirtadienį pareiškė pakviesiantis juos ir Irano ambasadorių į šių metų premijos įteikimo ceremonijas gruodį, komentuodamas, kad jis siekia įtraukti net tuos, kurie nepripažįsta Nobelio premijos vertybių.

Šis pranešimas paskatino kelių Švedijos politinių partijų lyderius pasakyti, kad jie boikotuos ceremonijas.

„Pripažįstame stiprią reakciją Švedijoje, – sakoma fondo šiandieniniame pranešime. – Todėl nusprendžiame pakartoti praėjusių metų išimtį įprastinei praktikai – nekviesti Rusijos, Baltarusijos ir Irano ambasadorių į Nobelio premijos įteikimo ceremoniją Stokholme“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją