Anot Ukrainos pareigūnų, mažiausiai šeši pasieniečiai buvo sužeisti per sukilėlių išpuolius, įvykdytus šeštadienio naktį šalies rytuose. Kijevo teigimu, separatistai užpuolė tris Ukrainos pasienio postus Donecko ir Luhansko regionuose.

Pranešama, kad sukilėliai apšaudė postus raketomis ir minosvaidžiais. Dar vienas šaulys apšaudė Ukrainos pajėgas Donecko regione, Kramatorsko aerodrome. Pasak Kijevo, ukrainiečių pajėgos atsakė ugnimi, visi išpuoliai buvo atremti. Tačiau Ukrainos pasienio tarnyba pranešė, kad jos pareigūnai viename Luhansko postų buvo priversti atsitraukti į Rusijos teritoriją. Pranešama apie daugybę sužeistų separatistų.

Vladimiras Putinas įsakė kariams pereiti į „kovinę parengtį“

Karinės pratybos Rusijoje prasidėjo birželio 21 d., planuojama, jog jos truks savaitę, rašo "The Telegraph".

Pranešama, kad šiose pratybose neturėtų dalyvauti kariai, esantys prie Ukrainos sienos.

Vadovaujantis V. Putino įsakymu, nuo 11 valandos Maskvos laiku kariuomenės Centrinės apygardos kariai ir daliniai jos teritorijoje pereina į „kovinę parengtį“ .

Skelbiama, kad pratybos skirtos patikrinti Rusijos pajėgų karinę parengtį.

Nors pratybos prasideda ne prie Ukrainos sienos, toks sprendimas toliau didina įtampą tarp Rusijos ir Ukrainos bei gali būti suvokiamas kaip dar vienas bandymas pademonstruoti karinę galią.

Ukrainoje užpulta šachta su 700 žmonių

Šeštadienį į Ukrainos Rytuose esančią šachtą „Komsomolec Donbasa“ įsiveržė ginkluoti vyrai: administracijos darbuotojai buvo paguldyti veidu žemyn, atimti jų mobilieji telefonai – iš viso tuo metu įvykio vietoje dirbo apie 700 žmonių, rašo unian.net.

Įsiveržę į šachtos vadovybės patalpas, teroristai atiminėjo pinigus ir kitas vertybes, vėliau pateko į netoliese esančius garažą ir aikštelę nuvarė ten buvusias transporto priemones: iš viso jų pavogta apie 20.

Nors tai ne pirmas išpuolis prieš anglies kasyklas Rytų Ukrainoje, šachta „Komsomolec Donbasa“ yra viena didžiausių ir pavojingiausių šios srities objektų – dėl ten esančių dujų, bet kokia ugnis ar šūviai gali baigtis tragedija.

Šachta priklauso vienam turtingiausiam Ukrainos žmonių Rinatui Achmetovui.

Luhansko teroristai įkaitais paėmė Poltavos aktyvistus

Ukrainos Poltavos srities milicija prašo gyventojų savarankiškai nevykti į neramias teritorijas ir taip nerizikuoti savo gyvybėmis bei neduoti galimybės teroristams paimti įkaitų.

Pranešama, kad Luhansko srityje teroristai sulaikė aktyvistus iš Poltavos, kurie Ukrainos kariams gabeno maisto, skelbia unian.net.

Skelbiama, kad įkaitais paimta keletas žmonių, tarp jų yra ir moterų, įvykio aplinkybės dabar tiriamos.

Sukilėliai atmeta paliaubas, paskelbtas Ukrainos prezidento Petro Porošenkos. Paliaubos - pirmasis P. Porošenkos pasiūlyto taiko plano žingsnis. Vienas sukilėlių lyderių Ukrainos naujienų agentūroms teigė, kad sukilėliai nesudės ginklų tol, kol vyriausybės kariuomenė nepasitrauks iš rytų.

Kremlius taip pat atmeta paliaubas, sakydamas, kad tai yra ne taikos pasiūlymas, o ultimatumas prorusiškiems separatistams.

Tuo tarpu JAV paskelbė apie sankcijas, įskaitant turto įšaldymą, septyniems prorusiškiems lyderiams Ukrainoje. Vakarų lyderiai grasina Rusijai papildomomis sankcijomis, kaltindami ją prisidedant prie įtampos Ukrainoje. Maskva šiuos kaltinimus neigia.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2861)